Vin til oksekød
Vin til oksekød
Et godt stykke oksekød kræver sit match. Også her er smag og behag meget forskelligt, og valg af en god rødvin vil altid være et mix af personlige præferencer og ikke mindst hvad der serveres til kødet. Her tænker jeg sauce og tilbehør. Men gå først og fremmest efter hvad du godt kan lide og lad dig derefter inspirere. Det behøver ikke være raketvidenskab.
Der er mange muligheder for et match af vin. Personligt vil jeg gå efter fylde, fad, en smule syre og lidt tanniner, der kan bide skeer med fedtet i kødet og måske den fede sauce.
En god spansk vin lavet på Tempranillo eller Cabernet Sauvignon eller et blend af samme - en vin fra det sydlige Portugal - en amerikansk vin lavet på Cabernet Sauvignon eller et blend - måske noget mere "eksotisk" power fra Chile, Malbec fra Argentina eller Shiraz fra Sydafrika.
Et bud på vine kunne f.eks. være
Clos D'Agon Amic - Tinto, Catalonien, 2016
Casal da Coelheira, Mythos 2018